Munkák

A LA-RP Hungary wikiből

Tartalomjegyzék


A munka felvétele

Alapmunka

Két munkát vehetsz fel, az első az un. főmunka, a második a másodállás/másodmunka. Főmunkát bármilyet felvehetsz, de a másodmunka függ a leaderes melódtól. Tehát ha nincs leaderes melód, nem vehetsz fel második munkát. Ha pedig van leaderes melód, akkor függ a leaderes meló legalitásától, tehát ha pl. az LSPD tagja vagy, akkor nem vehetsz fel illegális munkát (prosti/fegyverkereskedő/drogdiler/stb.), ha pedig Bandatag vagy, akkor nem vehetsz fel legális munkát másodmunkának (detektiv/úttisztító/stb.)

A legális melókat a Városháza 3. emeletén, jobbra az első ajtóban lehet felvenni. Az illegálisat a gyárban (LSGyár és SFGyár), ahol a drogokat/materialt kell gyártani, ott egy lépcső, ami bevezet az irodában.

A főmunkát a /munka, vagy /munka 1 parancsal lehet felvenni, míg a második munkát a /munka 2 paranccsal.

Leaderes/frakciós

A leaderes/frakciós melóba csak egy főnök vehet fel (a leader). A kirúgást is csak a főnök intézi ezért ne keres fel admint. Ha nem találod a főnöködet a fórumon írjál felmondást. A frakcióknak külön szabályai lehetnek, amit a fórumon megtalálhatsz

Leaderes Munkák

Rendvédelem

A rendvédelemnek a rendfenntartás a feladatuk. Ajánlom nekik a detektív munkát és a testőri munkát a könnyebb szolgálathoz. Parancsok:/lspdhelp Akcióknál mindig össze kell fogniuk és a rang szerinti parancsokat figyelembe kell venni. Drog és Material birtoklása TILOS! Illegális cselekedettek tilosak. Frakciók: LSPD és SFPD/rendőrség, NAV/Nemzeti Adó És Vám Hivatal, SWAT, FBI.

Mentősök

A mentősöknek karambolokhoz, balesetekhez, sok sok más bajhoz ,tűzhöz ki kell menniük. Ha riasztás van azonnal mennie kell készenlétben. És el kell látnia a beteget. A nagyon különleges és Rendkívül veszélyes helyzetnél a rendőrség is riaszthatja mentőket. Parancs:/heal /d /r Bővebb információk itt talász

Riporter

Riporterek közvetítenek híreket,eseményeket, és élő riportokat készítenek. Parancsok: /news /live /alive /zene

Bandák/Maffiák

Azért ezt se hagyjuk ki. Feladatunk az illegális tevékenységek művelése...

Oktatók

Ha nincs jogosítványod akkor náluk vizsgázhatsz le! // autó, motor, hajó, kamion, horgász, fegyver, repülő// Legkönnyebben a ((/oktatók)) parancsal találod meg őket.

bővebben itt találsz infórmációt

Autószerelő

Szerelő hívása: /service mechanic

Szerelők parancsai:

/lista szerelő

/accept mechanic [id]

/olajcsere [név] [összeg] -- Olaj kicserélése

/repair [név] [összeg] -- Kocsi megjavítása.

/gumicsere [név] [összeg] -- Gumik kicserélése.

/szerel javít/felmér/feljavít/átnéz -- Kocsi állapotának megvizsgálásai.


Playerek parancsai:

/accept gumicsere

/accept repair

/szerel átnéz/felmér -- Kocsi állapotának megvizsgálásai.

/accept olajcsere


Ha a járműved felmondja a szolgálatot hívj bátran szerelőt, pillanatok alatt megtalálja a hibát és megjavítja.

Alapmunkák

Legális

Postás

Leírás készítője:

A postás munka, fő lényege a levelek kézbesítése. A munkát a városházán kell felvenni, és nem szükséges hozzá jogosítvány, mivel biciklivel is lehet dolgozni. Felvételéhez 5-ös szintet el kell érni. Bővebb leírás az alábbi linken olvasható melyet HardyTomasso™ készítettel el nekünk. bővebben

Ügyvéd

Az ügyvédnek az a dolga hogyha valakit lecsuknak és igényel/hirdet hogy Ügyvédet keres akkor te bemész rendőrségre és szólsz rendőrnek: Ügyvéd vagyok kérem engedjen le védencemhez. És akkor mondod rendőrnek: /b írja be /accept lawyer neved. és utánna beírod /free Védenced neve és kihoztad a börtönből.

Úttisztító

Úttisztító munka a leghíresebb mindközül és a legjobban kereső. Első hallásra nemhangzik túl bíztatónak de megéri. LSrepülőtértől nem messze van egy pici parkoló ahol a szerelő kocsik. Ott beülsz az úttisztító kocsiba beírod /úttisztítás és a térképen látod a checkpointot oda elmész rámész a checkpointra és kiirja hogy mennyi pénzt kaptál.... Így tovább... Fizetéskor meglátod Sokkal magasabb fizetést kapsz úttisztítás miatt.Csak ajánlani tudom.

Testőr

Testőr mehet Bárkit védelmezni. Elnököt stb. /ad Testőrséget vállalok. és ha valaki igényli akkor felhívod beszélsz vele találkozót és onnantól kezdve védelmezed. Parancs: /guard [személy] [pénz]

Buszsofőr

Járatokat indíthatsz vele de nem lényeges a bot miatt, de különféle meneteket rendezhetsz mintha taxis lennél.

Parancsa: /fare [összeg]

Detektív

Miután felvetted a munkát lehetőséged van bárkit megkeresni a városban akinek van telefonja és be is van kapcsolva.

Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=oBuJxfvP7FE&feature=youtu.be

Parancsok: /adat - megtudod vele nézni az emberek adatait /laptopom find - ezzel nyomozod le az emberek

Egyéb információk:

*Legalább 3as szintűnek kell lenned *Szükséged van laptopra *Ezzel a munkával fizetés nem úgy kell szerezni mint a többivel. Ha valaki felbérel, hogy keress meg valakit akkor ő fizet.

Boxoló

Boxoló egy sport ember. Feladata sorba verje el az embereket. Grove Edzőterembe van a munka helyszíne. Kihívja a játékost lejáccák a meccset és aki nyer kaszál. Egy idő után Kikiált a szerver Bajnoknak és ranglistát állít fel a legjobbakról.

Favágó Munka

A favágó munkát a városháza 3. emeletén lehet felvenni mint a többi legális munkát is. A munkához 6-os szint szükséges.

Favagas.png

Miután felvettük a munkát írjuk be a /favagas kezd parancsot.A fatelep helyét jelezni fogja a GPS. Amit itt lesz.

Favagas 1.png

Ha megérkeztünk mennyünk a sárga pick up-hoz ahol felvehetjük a favágó felszerelést ami védőfelszerelést és egy láncfűrészt tartalmaz a /favágás kezd paranccsal.

Favagas 2.png

Ezt követően már kezdhetjük is a munkát, keressünk egy favágó kocsit!

Favagas 3.png

Ha ezzel is megvagyunk keressünk egy szimpatikus fát és kezdjük el kivágni a láncfűrésszel.Ez szimplán annyit takar hogy nyomjuk az egeret.

Favagas 4.png

Ha kivágtunk egy fát pakoljuk fel a kocsira a /favagas felpakol paranccsal.

Favagas 5.png

Ha megvan az 1 rakomány fánk ami 5 rönköt tartalmaz írjuk be a /favagas szállít parancsot ami jelzi a térképen a rakomány leadó helyét. Ami itt van.

Favagas 6.png

Ide parkoljunk be és a fa lerakodása megkezdődik magától!

Favagas 7.png

1 Szállítmány fáért 125.000 Ft-ot kapunk.


Farmer

Ezzel a munkával farmerként dolgozhatsz. Traktort kell vezetni át a pontokon, és fizetéskor kapsz érte pénzt. A munka helyszíne kicsit messzi van de busszal könnyen kijuthatsz oda.

Kukás

Itt kukás autót kell vezetned. A városban kell átmented a pontokon és így szerezve fizetést.

Kamionos árú/Benzin szállítás

Ezzel a munkával szállíthatsz árút vagy benzint. A munka egész jól keres. A kamion központban találsz munkagépeket, de gyorsnak kell lenned, mivel sokan szeretik ezt a munkát. FIGYELEM: munkatársadat nem rángathatod ki a kamionból, ezt büntetik az adminok!!!! Ajánlom hogy a munka mellé legyen útleveled is, vagy megbüntethetnek.

Pár parancs ==>>

       /kamion [szállít/lerak/ menetlevél / töröl/depó]
       /kr - Kamion rádió, csak a kamionban működik
       /krb - Kamion OOC rádió, csak a kamionban működik
       /lekapcsol - Trailer lekapcsolása.

Illegális

Hogyan vegyük fel az illegális munkát

Prostituált

Női munka. Felveszed a munkát és meghírdeted magadat mint egy Prostituált tenné. RP-sen mindezt. Ha van kuncsaftod megbeszéltek egy találkozót beültök egy kocsi hátuljába.

Prosti: /sex személy mennyiért

Kuncsaft: /accept sex

Ajánlatos venni 24/7 ben Condom-ot vagyis Cotton mertha nem védekeztek elkaphattok betegséget amibe bele is halhattok. Aki szerencsétlen pont AIDS et kapja el.

Autótolvaj

A munka az illegális munkák közé tartozik. A munka lényege a kocsik ellopása és leadása. A munkát 3-mas LVL szinttől veheted fel.

Fegyverkereskedő

Ez a munka nagyon nagyon hírhedt. Feladata: Elmegy egy kis vidéki városba a műanyag felvevő helyre /gps lsműanyag Odamész /felvesz műanyag beteszed a kocsiba /bepakol műanyag 1 és így tovább míg nemtettél 10 et a kocsiba. Ha végeztél viszaülsz a kocsiba és beírod: /gps lsgyár elmész a gyárba kiveszed a kocsiból a műanyagot: /kipakol műanyag 10 és bemész a gyárba. Odamész a gyár legfelső részébe az M4 es fegyver jeléhez beírod: /készít mati 10 És megvárod míg elkészül a material. Ha szerencsédvan jó sok sikerül. Ezután a materialból fegyvert tudsz csinálni. /sellgun neved fegyótipus [deagle/m4/ak47/shotgun/mp5] És a materialból sikeresen fegyvert csináltál.

Drogkereskedő

Ezis híres munka szintúgy mint a fegyverkereskedő. Feladata: Felmegy Los Santos-i hegyre /gps lshegy Felmegy odamegy a megfelelő bokor/ültetvényhez beírod /szed meik fajtát. Jól megszeded magad mindegyikel és elmész Gyárba /gps lsgyár ugyan úgy felmész a legfelső szintre és odamész ahoz a csomag jelhez beírod: /készít mit mennyiből és ügyesen hazaviszed úgy hogy nekapjanak el a rendőrök.

Hacker

Nagyon híres szinte mindenki ezt végzi. A hackernek az a feladata hogy meghackelje rendőrség,bank,tulajdonosok, mások számítógép/laptop-jait Parancsok: /hack utalás, player, számla, /hack player parancsnál a játékos adatait tudhatod meg bankszámláját házát rangját stb. Számlával, egy játékos Bankszámláján lévő összeget tudod megnézni. Sokak kedvence az utalás. Ezzel meghackeled a bank adatbázisát 100.000-600.000 FT-ig terjedő összeget kapsz Bankszámládra, ha a hackelés sikeres. Ezt egy órában csak egyszer szabad!!! Ez a legnépszerűbb munka mind közül. AJÁNLOM.

Egyéb

A továbbiakban, még több videót találhatsz még az SSS fórumon amiket a tagok csináltak.

Még ennél is Több leírást/videót találhatsz ClassRPG fórumán:

A lap eredeti címe: „http://wiki.seerpg.net/Munk%C3%A1k
Személyes eszközök